2

SEO nije ono što misliš.

Nemoj da budeš još jedna u nizu žrtava lažnih SEO gurua koji obećavaju prvo mesto na Guglu.

Optimizacija pretrage je ozbiljan i dugoročan proces

Zaslužuješ da znaš.

Postoje stvari koje ti drugi možda neće reći, a veoma su važne kad je u pitanju SEO.

Najčešće SEO zablude

Ukoliko se ne shvati ozbiljno, optimizacija može postati frustrirajući proces.

Angažovaću nekoga ko će učiniti da moj sajt bude prvi na Guglu.

Moramo da vas razočaramo, ali ne postoji siguran način da vaš sajt dospe na vrh pretrage. Optimizacija sajta je proces koji zavisi od više različitih faktora na koje ne možemo direktno da utičemo. To je ključni razlog zašto nije moguće pružiti apsolutne garancije ovog tipa.

Očekujem brze rezultate.

Želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo. Svi koji se ozbiljno bave optimizacijom sajtova znaju da je to proces koji iziskuje određeno vreme i strpljenje. Ako želite brze rezultate, očekujte i brza razočarenja.

Za dobar SEO su dovoljne ključne reči, alt-tagovi i linkovi.

Ovo je jedna od češćih zabluda onih koji optimizaciju shvataju na isuviše pojednostavljen način. Pomenuti aspekti jesu važan deo SEO-a, ali daleko od toga da su dovoljni za celokupan proces.

Optimizacija je jednokratan posao.

Naprotiv, to je kontinuiran proces, a razlog je taj što sajtovi kao takvi iziskuju konstantno održavanje. Ukoliko je vaš sajt tehnički zapušten, a sadržaji na njemu neažurni, to će se direktno odraziti i na SEO.

Budi deo preokreta.

Naš tim veruje u jednu sasvim drugačiju viziju kada je u pitanju SEO.

Deo te vizije možeš veoma lako postati i ti.

optimized illustration

Faza 1: Performanse

Dobre performanse sajta su osnovni preduslov za kvalitetan SEO.

Kako postižemo dobre performanse?
 • Kvalitetna izrada sajta: Platforma na kojoj je izrađen sajt bitno određuje njegove performanse. Mi kreiramo sajtove najnovije generacije koji za razliku WordPress sajtova imaju nesagledivo bolje performanse.
 • Optimizacija svih asset-a: Slike, fontovi, video sadžaji i ostali osnovni elementi sajta moraju biti optimizovani. Ne brinite, jedan član našeg tima je skoro opsednut optimizacijom svih elemenata sajta.
 • Usklađivanje se Google standardima: Metrike kao što su CLS, LCP i FID igraju važnu ulogu u pozicioniranju. Tim klarapelhe veoma vodi računa o poštovanju navedenih metrika.

Faza 2: Tehnički SEO

Semantički ispravan HTML markup je jezik kojim govore pretraživači.

Šta čini tehnički dobar SEO?
 • Semantički HTML: Ispravni HTML tagovi pomažu pretraživačima da bolje razumeju sadržaj stranice. Slično važi i kada su alt-tagovi u pitanju.
 • Adekvatna 'head' sekcija: Title, page description, keywords, canonical tag, open graph tagovi i slični elementi treba da budu prisutni i stručno osmišljeni.
 • Sitemap, robots.txt, redirekcije: Sve vrste instrukcija i alata koji web crawlerima pomažu u procesu indeksiranja i boljeg razumevanja sadržaja na sajtu treba da budu u skladu sa propisanim web standardima. Ovo je posao na koji naš tim obraća posebnu pažnju.

Faza 3: Content

Originalan, optimizovan i ažuran sadržaj daje neprocenjiv doprinos procesu optimizacije.

Kako se optimizuje content?
 • Ključne reči: Istraživanje ključnih reči predstavlja osnovu za kreiranje optimizovanih tekstualnih sadržaja na sajtu.
 • Content writing: Svi važni tekstualni sadržaji na Vašem sajtu treba da uključuju prethodno istražene ključne reči i fraze. Pored toga, sadržaj sajta treba da bude ažuran, informativan i originalan.
 • Blog: Kreiranje blog tekstova, pojedinačno gledano, može dati verovatno i najveći doprinos kada je optimizacija u pitanju. Tekstovi, naravno, moraju biti originalni i sadržajni, a treba da sadrže i ključne reči.

Faza 4: Off-site SEO

Određene aktivnosti van samog sajta mogu značajno poboljšati njegovo pozicioniranje.

Šta podrazumeva Off-Site SEO?
 • Backlinkovi: Ukoliko sajt sadrži kvalitetne interne i eksterne backlinkove, to može biti važan pozitivan signal za internet pretraživače kao što je Google. Ovim putem vebsajt domen stiče određeni autoritet.
 • Gostujući članci: Saradnja sa drugim sajtovima u vidu pisanja gostujućih članaka ili blog tekstova mogu u značajnoj meri unaprediti organsku vidljivost vašeg sajta.
 • Društvene mreže: Postavljanjem linkova na društvene mreže postižemo veću vidljivost i potencijalno povećavamo autoritet linkovanih stranica.

Zakorači u nešto nestvarno.

Sigurni smo da ćeš znati da odabereš pravu stranu.

Javi se odmah