Politika Privatnosti

Veb-sajt klarapelhe.rs vrlo ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

klarapelhe.rs (u daljem tekstu veb-sajt) obavezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo prilikom korišćenja ove veb stranice.

Molimo vas da pročitate ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje veb-sajt koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici.

Politika privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših posetilaca na internetu. Veb-sajt možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke.

Ukoliko se odlučite za neku od usluga koje nudimo (Slanje poruke, Prijavu na Newsletter i slično), potrebno je da nam ostavite neke lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo ono što ste tražili. Tražimo samo one informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtev. (Kada se postavlja pitanje, potrebna nam je e-mail adresa za povratnu informaciju).

1. Prikupljanje Informacija - Način i Razlog:

Prilikom posete veb-sajta, naš veb provajder automatski beleži podatke koji uključuju: IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu veb stranice s koje ste došli, te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj veb lokaciji o čemu ste i obavešteni na svim stranicama veb sajta.

Ove podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, sa ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Napomena: naš veb provajder ne beleži Vašu e-mail adresu niti bilo koje druge podatke koji bi se mogli iskoristiti za Vašu ličnu identifikaciju. Možete se isključiti iz beleženja ovih podataka ako ispravno podesite vaš veb pretraživač – više o tome u nastavku teskta.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

  • Domen i IP adresa

  • Vrsta browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg se pristupilo našem sajtu

  • Vreme pristupa i dužinu posete

  • Strane koje posećujete

  • Ukoliko ste posetili naš veb sajt sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

  • Postavljanje pitanja (Ime, email – na koji vam dostavljamo odgovor) Kontakt podaci i pitanja se čuvaju u internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.

  • Prijava na Newsletter (Ime, email adresa na koju vam dostavljamo Newsletter)

Vaše lične podatke ne delimo sa drugima ni pod kojim uslovima.

Veb-sajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani ni pod kojim uslovima.

2. Sigurnost Prikupljenih Informacija:

Veb-sajt posebno brine o tome da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Veb-sajt poseduje sigurnosni SSL sertifikat. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima.

Neki linkovi sa našeg veb-sajta mogu voditi na druge veb-sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure zaštite podataka, kao ni za sadržaj na ovim veb-sajtovima.

3. Politika Kolačića:

Korišćenjem našeg veb-sajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da iskoristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb-sajta i na taj način poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo, kao i o razlozima za njihovo korišćenje.

4. Vaš Pristanak:

Time što nastavljate da koristite naš veb-sajt saglasni se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš veb-sajt.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite ovaj sajt. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće prilikom korišćenja ovog veb-sajta, imate mogućnost da ih odbijete.

5. Šta je Kolačić?

Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na vaš računar preko veb-sajtova koje posetite ili prilikom otvaranja nekih email poruka. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi veb-sajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju poslovne i marketinške informacije.

Kolačići koje koristimo na veb-sajtu pomažu nam da vam obezbedimo bolje iskustvo, pamte parametre vaše mreže i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našem veb-sajtu saglasni ste se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite veb-sajtu, nezavisno od uređaja koji koristite.

6. Koje Lične Informacije Prikupljaju Kolačići?

Uopšteno, kolačić sadrži informacije koje se tiču internet pretraživača sa kojeg pristupate sajtu.

7. Da li Mogu da Povučem Svoj Pristanak?

Nakon što nam date pristanak u pogledu korišćenja kolačića, na vašem računaru ili drugom uređaju biće sačuvan kolačić koji će ovo podešavanje zapamtiti za svaku narednu posetu (sve dok ne obrišete same kolačiće na svom pretraživaču). Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete kolačiće preko podešavanja u svom internet pretraživaču. Za sve dodatne informacije o brisanju ili blokiranju kolačića posetite aboutcookies.org.

8. Kako Mogu da Isključim Kolačiće?

Internet pretraživači vam omogućavaju da promenite svoja podešavanja u vezi sa kolačićima. U vašem internet pretraživaču podešavanja se najčešće nalaze u meniju „Opcije” (Options) ili „Parametri” (Preferences). Dole navedeni linkovi vam mogu biti od pomoći ako želite bolje da razumete podešavanja.

Za sve dodatne informacije možete da iskoristite i opciju „Pomoć” (Help) u svom internet pretraživaču.

Kada Koristimo Kolačiće?

Kolačići se koriste za prikupljanje statističkih podataka o tome kako posetioci upotrebljavaju naš sajt kako bismo mogli da ga poboljšamo u smislu njegovih performansi i korisničkog iskustva.

Ova veb stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja veb stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka o internet korisnicima i posetiocima u anonimnom obliku. Informacije koje generiše kolačić o vašoj upotrebi ove veb stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u.

Informacije se zatim koriste za procenu korišćenja veb stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na našem veb-sajtu. Google-ova politika privatnosti dostupna je na adresi: policies.google.com/privacy

Kako nas Kontaktirati?

U svakom trenutku možete zahtevati brisanje svih podataka slanjem zahteva na klarapelhe@gmail.com, uz navođenje subject-a mejla: Brisanje podataka.

11. Promene Politike Privatnosti:

Sve promene politike privatnosti će biti zabeležene na ovoj stranici, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim tačno okolnostima.